Alarmopvolging


Wat is alarmopvolging?

Als u na werktijd uw pand verlaat, schakelt u het elektronisch inbraak signaleringssysteem in. Mocht dan iemand het pand ongeoorloofd betreden gaat het alarm af.
Dat signaal wordt geregistreerd bij uw meldkamer die vervolgens de sleutelhouder waarschuwt.

HBV Beveiliging fungeert gaarne als uw sleutelhouder. Wij sturen vervolgens snel een surveillancewagen naar uw pand om de oorzaak van het alarm te achterhalen en conform haar bevindingen te handelen.

Op 1 april 2008 trad een belangrijke wijziging in betreffende politieassistentie na alarmmeldingen. Deze wijziging houdt in dat indien het alarm afgaat deze eerst geverifieerd moet worden door de sleutelhouder, anders komt de politie niet, tenzij uw alarmsysteem aan specifieke eisen voldoet.

Om zelf geen enkel risico te lopen en eventuele vervolgschade beperkt te houden kunt u daarom gebruikmaken van onze alarmopvolging/sleutelbeheer.

Waarom uitbesteden?

Uitbesteding van alarmopvolging aan een door het Ministerie van Justitie toegelaten particuliere beveiligingsorganisatie heeft diverse voordelen.

Inbraakmeldingen komen in het algemeen binnen op tijdstippen dat het niet echt gelegen komt (‘s nachts, ‘s avonds laat). Door HBV in te schakelen wordt hier altijd en snel op gereageerd omdat zij in de gemeente Epe is gevestigd en haar werkgebied bewust klein houdt.

Daarnaast lopen u en uw medewerkers geen persoonlijk risico meer. U wordt alleen gewaarschuwd wanneer er zich daadwerkelijk een calamiteit heeft voorgedaan en niet in het geval van loze meldingen.

Wilt u meer weten over onze diensten?